Test je kennis over autisme in de pubquiz in de Pelibar

10

Vergeet Rainman, kijk wat verder dan de verwachte computer nerds. Nederland telt 190.000 mensen die een bepaalde vorm van autisme hebben en ze zijn allemaal verschillend. Woon-en werkbegeleidingsorganisatie IVA organiseert daarom woensdag 4 april een pubquiz in de Pelibar.  Test je kennis en verruim je blik.

Jobcoach en woonbegeleider Lisanne Blom heeft niet een pasklaar antwoord op de vraag wat mensen met autisme voor hulp nodig hebben bij werken en wonen. “Het verschilt van persoon tot persoon. De een kan na anderhalf jaar prima alleen verder, de ander heeft wat meer tijd nog om te leren wat er allemaal komt kijken bij zelfstandig wonen. En hetzelfde geldt voor het vinden van werk.”

Gerry van Bakel interviewt Lisanne Blom in de uitzending van Nieuws071.

Blom zegt dat er best veel vooroordelen zijn over mensen met autisme en dat die een extra belemmering kunnen zijn. In plaats van een lezing heeft Blom gekozen voor een hippere variant om informatie te delen en zo hopelijk ook een wat ander publiek aan te spreken. “Ik ben zelf ook dol op pubquizzes, dus we hopen wat meer mensen naar binnen te lokken. Meedoen is gratis.” De Pelibar aan de Pelikaanhof gaat om 19.00 uur open en de quiz begint om 19.30.

Delen

10 reacties

  1. Barbara Beuwer op

    Wat een super leuk interview. En fijn dat er aandacht wordt besteed aan autisme!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline