(Foto's/video: Chris de Waard).

Stadsdichter opent Dapp Frietwinkel met sprookjesgedicht

Zaterdagmiddag vond de officiële opening plaats van DAPP Frietwinkel aan de Aalmarkt. DAPP heeft inmiddels vier frietwinkels verspreid over ons land. Breda, Utrecht en Zwolle gingen Leiden voor.

De Leidse stadsdichter Marianne van Velzen opende zaterdag de nieuwste vestiging van Dapp Frietwinkel aan de Aalmarkt. Ze deed dat met een speciaal voor de gelegenheid geschreven sprookjesgedicht. “want jullie verhaal laat zich lezen als een sprookje”, zei ze tegen oprichters Roderick en Siem.

Chris de Waard ging zaterdagmiddag even langs bij de opening van de DAPP Frietwinkel en sprak met een van de eigenaren Siem van Bruggen.

Naast biofriet bieden de eigenaren Siem van Bruggen en Roderick Heijning in hun nieuwste zaak ook ruimte aan culturele uitingen. Muzikanten, maar bijvoorbeeld ook dichters. Daarom heeft het duo er inmiddels een traditie van gemaakt om hun nieuwe vestigingen te laten openen door de plaatselijke stadsdichter. In Leiden is dat Marianne van Velzen die eind januari het stokje overnam van Wouter Ydema.

Cultuur Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×