Taskforce gaat weer drijfvuil opvissen uit Leidse grachten

3

Elke paar weken gaan vrijwilligers van de Leidse rederij en de organisatie Onder Water in Leiden de komende maanden het water op om vanuit een aantal sloepen en drie speciale opschoonkano’s drijfvuil uit de Leidse singels en grachten te vissen.

De kano’s zijn wat breder dan normaal, een soort kruising tussen een kano en een kayak. Daardoor zijn ze wat stabieler en heel goed bruikbaar om afval uit het water te halen. Ook kunnen de kano’s op plekjes komen waar de grotere sloepen niet bij kunnen. Ook echte wildwaterkajaks voldoen trouwens prima bewezen enkele leden van de Leiderdorpse Kano Vereniging Rijnland die recent ook hielpen met afvalvissen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Naast het reguliere drijfvuilvisssen werden onlangs ook de drijvende watertuinen van Onder Water in Leiden ontstaan van plastic en allerlei andere troep.

De opschoonacties zijn steeds op een dinsdag. De eerstvolgende is op 17 april. vervolgens gaan de boten op 8 mei, 29 mei, 19 juni, 10 juli, 31 juli, 21 augustus en 11 september het water op. Het drijfvuilvissen begint steeds om 10.00 uur. Na twee uur meren de boten weer aan bij het Havenkantoor van de Leidse Rederij aan de Apothekersdijk 5. Daar wordt na afloop ook al het afval verzameld. De gemeente komt het vervolgens ophalen.

Deelnemen
Opgeven kan via dit formulier of door een mail te sturen aan mail@danielsiepman.nl met daarin je naam, de dag(en) dat je wilt deelnemen en of je met een eigen vaartuig komt of een leenkano wilt gebruiken.

Delen
Sligro Proef het Najaar!

3 reacties

  1. Het is symptoombestrijding en geen structurele oplossing voor het probleem.

    • Marieke Ramaker op

      Doe gewoon lekker mee, joh. Zure reacties op een website plaatsen: flink hoor. Elk opgeruimd stuk plastic, elk blikje is er een. Hulde voor de vrijwilligers die hun vrije tijd opofferen om onze stad weer een stukje schoner te maken voor mens en dier. Natuurlijk is het geen structurele oplossing: het zou al flink helpen als de gemeente wat meer gaat handhaven en klojo’s die hun rotzooi dumpen voortaan verplicht een maand lang twee uur per dag rotzooi ruimen.

Je bent nu offline