Tijdens de Hongerwinter haalden veel mensen hun eten bij de gaarkeukens (Foto: Leiden4045).

22 april speciale lezing over Hongerwinter Leiden

Op zondag 22 april zal in de De Old School in Leiden een speciale lezing worden gegeven over de Hongerwinter in Leiden. Aan de hand van beelden en achtergrondverhalen zal er een beeld worden geschetst van misschien wel de meeste benarde winter in de Leidse geschiedenis. Deze lezing zal worden gegeven door Pim van der Heiden en Alphons Siebelt.

Pim van der Heiden is een multimediaal kunstenaar, die de afgelopen jaren tientallen Leidenaren heeft geïnterviewd over hun herinneringen aan de oorlog. Deze interviews maken onderdeel uit van de expostie Over Oorlog Gesproken, die op 4 mei in de Catharinafoyer in de Stadsgehoorzaal wordt geopend. Alphons Siebelt is historicus en heeft een aantal artikelen over Leiden in oorlogstijd op zijn naam staan. Verder verscheen afgelopen maart een boek van hem over de Leidse Voedselvoorziening tijdens de Hongerwinter.

De middag vindt plaats op zondag 22 april, van 15:00 uur tot 17:00 uur in Old School aan het Pieterskerkhof 4A. De toegang is gratis, maar vanwege het beperkt aantal plaatsen wordt van bezoekers verwacht zich aan te melden. Aanmelden kan via het volgende e-mailadres: contact@leiden4045.nl, of via telefoonnumer 06 2257 6104 of via Facebookpagina Leiden4045.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×