(Foto: Emile van Aelst).

Recordaantal aanmeldingen voor Teddy Bear Hospital

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verandert volgende week weer in het ‘Teddy Bear Hospital’. Vanaf maandag gaan basisschoolleerlingen van 4 tot 7 jaar uit Leiden en omgeving op bezoek bij het LUMC om hun eigen ‘zieke’ knuffel(beer) beter te maken.

De begeleiding van het Teddy Bear Hospital wordt verzorgd door ruim tweehonderd studenten van onder andere geneeskunde en biomedische wetenschappen. Dat is hard nodig want de belangstelling is dit jaar enorm. Er is een recordaantal aanmeldingen van zo’n 1.200 kinderen die samen met de studenten hun knuffelbeer beter gaan maken. Dat zijn er weer een paar honderd meer dan vorig jaar.

De kinderen gaan meet hun knuffel eerst langs bij de huisarts, om vervolgens een foto van het knuffeldier te laten maken bij de radioloog. De chirurg of gipsmeester gaat daarna aan de slag om bij de beer het nodige pleister- en gipswerk te verrichten. Ten slotte moeten de kleine dokters langs bij de apotheek, zodat ze naar huis gaan met de juiste medicijnen voor hun knuffel.

Angst wegnemen
Teddy Bear Hospital heeft als doel om de angst voor het ziekenhuis bij kinderen weg te nemen door hen op een ludieke en educatieve manier in aanraking te laten komen met de medische wereld. Sinds een paar jaar organiseert IFMSA-Leiden, onderdeel van de non-profit organisatie IFMSA-NL, dit project.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×