Het advies van de informateurs voor een coalitie VVD, GroenLinks en D66 wordt donderdag eerst in de raad besproken. Daarna kan Pieter Heiliegers aan de slag.

Pieter Heiliegers nieuwe formateur Voorschoten

Pieter Heiliegers is door de partijen VVD, Groen Links en D66 gevraagd om als formateur de volgende stap in de coalitievormingen te begeleiden. Eerst zal het advies van informateurs Marijke Kleijweg (namens GroenLinks) en Ewald van Vliet (namens de VVD) donderdag worden besproken in de gemeenteraad.

Als er groen licht gegeven wordt dan gaan er vanaf eind deze week gesprekken beginnen over de vorming van het  coalitieprogramma, de samenstelling van het college en de portefeuilleverdeling. Die gesprekken staan allemaal onder leiding van Pieter Heiliegers die op dit moment burgemeester is van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Daarnaast is Heiliegers waarnemend burgemeester van Uithoorn.

Pieter Heiliegers (Foto: Wikimedia Commons).

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×