Leids SP-bestuur wil in gesprek met Daan Sloos over hernieuwd lidmaatschap

Of Daan Sloos welkom is als lid van de SP Leiden moet binnenkort duidelijk worden. Het bestuur van de SP Leiden wil naar aanleiding van de aanmelding van Sloos met hem in gesprek. “We hebben nog wel een aantal vragen”, meldt voorzitter Sander Sauvé. “Nadat dat gesprek heeft plaatsgevonden, neemt het bestuur een beslissing over het lidmaatschap van Daan Sloos.”

De aanmelding van Sloos ligt gevoelig bij de Leidse afdeling. Begin deze eeuw stapte Sloos die toen raadslid voor de SP Leiden was uit de fractie en nam niet alleen zijn zetel mee, maar ook een tweede SP-raadslid; Piet Peper. Later voegde ook Hans Hendriks zich bij het inmiddels door Sloos opgerichte Leefbaar Leiden. “Dat is ook mijn bezwaar als oud- bestuurslid”, zegt Martine Marijt naar aanleiding van de aanmelding van Sloos. “Eerst met zetel de tent verlaten, dan knuffelbeurt met rechtse PVV-lui en dan weer terug willen bij partij die je eerst de rug toegekeerd hebt en dan weer denken binnen te huppelen alsof d’r nooit wat gebeurd is. Hij heeft ons destijds drie zetels gekost.”

Sloos op zijn beurt trekt zich weinig aan van alle commotie. “Graag of niet hoor, ik ben lid van de SP, niet van de SP Leiden. Ik heb het welkomstpakket inmiddels binnen. En als het toch anders blijkt te zijn, laat ik dat juridisch bekijken.”

Advertentie

Leiden Politiek sloos_soap


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×