De plek aan de Rhijnhofweg waar het hamburgerrestaurant gaat komen. (Foto: Chris de Waard).

Nieuw McDonalds restaurant In Oegstgeest krijgt toch geen aanlegsteiger

Als het McDonald’s restaurant van het transferium bij de A44 in Leiden verhuist naar een locatie even verderop in Oegstgeest, hoeven omwonenden niet bang te zijn voor lallende jongeren die met hun bootjes aanmeren en met harde muziek voor overlast zorgen. In overleg met het hamburgerrestaurant heeft de gemeente Oegstgeest besloten de aanlegsteiger uit het plan te schrappen. Zodra het college dat besluit heeft bekrachtigd, trekken de bezwaarmakers hun zienswijzen in, zo meldde wethouder Jos Roeffen donderdag aan de gemeenteraad.

Chris de Waard sprak met wethouder Jos Roeffen over de verhuizing van het McDonald’s restaurant van de huidige plek bij de A44 naar de Rhijnhofweg in Oegstgeest.

Eigenlijk moest de gemeenteraad zich over het plan buigen, maar als de bezwaren inderdaad worden ingetrokken, komt de kwestie niet meer in de raad aan de orde. Het voorlopige plan wordt dan het definitieve plan en dat kan dan gewoon worden vergund.

Het hamburgerrestaurant moet plaats maken in verband met de aanleg van de Rijnlandroute en de daarmee samenhangende herinrichting van de ‘Knoop Leiden West’ zoals het gebied rond het transferium heet.

Economie Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×