Zaterdag onthulde vice-voorzitter Gerard Kramer van de Historische Vereniging Oud Leiden samen meet bestuurslid Marjolein Hettinga de eerste minibieb van de vereniging. (Foto’s: René Vet).

Onthulling eerste minibieb Historische Vereniging Oud Leiden

De Historische Vereniging Oud Leiden heeft zaterdagmiddag de eerste Oud Leiden-minibieb onthuld in een tuin aan de Jan van Houtkade. De roodwitte minibieb is gebouwd door HVOL-vrijwilliger Rutger Veldhuyzen van Zanten. De minibieb werd gevuld met onder andere jaarboekjes van de vereniging en van de voormalige Dirk van Eck-stichting, maar ook met andere Leidse uitgaven. Deze kunnen gratis geleend of geruild worden.

De HVOL wil bij  voldoende animo op meer plekken Oud Leiden-minibiebs plaatsen. Dit eerste weekend was de belangstelling in ieder geval groot. Bijna een kwart van de boeken is inmiddels uitgeleend en ook werden er al enkele boeken toegevoegd. Mensen die Leidse boeken in de kast hebben staan en deze met een breder publiek willen delen, kunnen ze plaatsen in de minibieb aan de Jan van Houtkade 13.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×