(Foto: Gemeente Zoeterwoude).

Gemeente Zoeterwoude houdt opnieuw regentonnen-actie

Er valt steeds meer regenwater in Nederland. Dat kan het riool niet aan. De enige manier om het water vast te houden en goed te benutten is een regenton. De gemeente Zoeterwoude draagt graag bij aan een klimaatbestendige omgeving. Om die reden organiseert de gemeente opnieuw een regenton-actie.

Een regenton is een eenvoudige manier om het water te benutten. Bovendien is een regenton makkelijk te installeren. Het regenwater kan vervolgens gebruikt worden om de planten mee water te geven. Dit bespaart schoon drinkwater en een regenton ontlast het riool.

Met korting
In de maand mei kunnen bewoners van de gemeente Zoeterwoude een regenton aanvragen. In deze periode geeft de gemeente 20 euro subsidie.  Het is ook mogelijk om een gratis regenton te ontvangen. Dat kan in combinatie met een andere duurzaamheidsmaatregel in of rondom uw woning. Meedoen kan tot en met 31 mei.

Afvalbrengstation
De regentonnen kunnen worden opgehaald bij het afvalbrengstation achter het gemeentehuis. Ophalen is uitsluitend mogelijk op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag 18 en 19 mei of 1 en 2 juni. Het afvalbrengstation is op vrijdag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur en zaterdag van 9.30 uur tot 12.30 uur.

 

 

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×