Voorschotense informateurs adviseerden eerder al een breed raadsakkoord over de bestuurscultuur. (Foto: Gerry van Bakel).

SP Voorschoten: 'we moeten af van voorgekookte plannen'

Nog altijd zijn ze er in Voorschoten niet uit. De onderhandelende partijen VVD, GroenLinks en D66 zijn nu al bijna twee maanden bezig met de onderhandelingen over een coalitieakkoord. Hoe ver ze daarin zijn, dat weet niemand. Hoewel de SP wel op wat meer transparantie had gehoopt, vindt voorman Erik Maassen de manier waarop wordt onderhandeld een hele verbetering. “We zijn echt meer betrokken dan andere keren.”

Ook het aantal reacties uit het dorp stemt Maassen positief. Eerder deze week werd bekend dat er goed gehoor is gegeven aan de oproep om ideeën voor de formatie in te sturen. Maar of en hoe de onderhandelende partijen die gaan gebruiken, blijft nog nog even onduidelijk. Maassen heeft die ideeën ook nog niet gezien. “Maar dat zou wel leuk zijn natuurlijk.” Zodra er een akkoord is gevormd, wordt in ieder geval duidelijk welke ideeën in dat akkoord zijn verwerkt.

SP-fractievoorzitter Erik Maassen in gesprek met IJsbrand Terpstra in Politiek071

Met z’n allen
Naast dat er uit de onderhandelingen een akkoord tussen de coalitiepartijen komt, wordt er ook gewerkt aan een akkoord tussen alle partijen uit de Voorschotense gemeenteraad. “Wat mij betreft gaat dat erover dat er niet van tevoren dingen worden voorgekookt door de coalitiepartijen. Daar moeten we vanaf.” Maassen kijkt daarbij naar de manier waarop in Leiden wordt bestuurd, waar er regelmatig oppositiepartijen bij een besluit betrokken waren.

“Er wordt voorzichtig al een paar keer over dat akkoord gepraat”, zei Maassen in Politiek071. Vanaf woensdag gaan de partijen in gesprek met een procesbegeleider om dat raadsakkoord vorm te geven. “Dan krijgen we een eerste beeld van wat de verschillende partijen willen.”

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×