Paul Dirkse nam in september vorig jaar het eerste exemplaar in ontvangst van een boekje waarin de Vrienden hebben toegelicht wat er nodig is om het Singelpark succesvol door te ontwikkelen. (Foto: PR).

Miljoenen voor doorontwikkeling Singelpark

De nieuwe coalitie van D66, GroenLinks en PvdA trekt de komende vier jaar 4,6 miljoen euro uit voor de tweede fase van het Singelpark. Voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark reageert verheugd op die afspraak in het collegeakkoord: “Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Het Singelpark is nog niet af. We hebben samen met de gemeente gekeken wat er de komende vier jaar nodig is om een volgende stap te maken.”

Chris de Waard in gesprek met Conny Broeyer over de tweede fase van het Singelpark.

In de tweede fase willen de Vrienden van het Singelpark vooral inzetten op de herinrichting van de Jan van Houtkade en het vergroenen van de nu nog versteende verbindingsstraten van het singelpark. Het gaat daarbij met name om de Binnenvestgrachten.

In de loop van dit jaar wordt een begin gemaakt met de aanleg van de Singelparkbruggen. In 2018 worden er waarschijnlijk twee aangelegd, de rest volgt in 2019. Zodra die er liggen, is het mogelijk om aan de binnenkant van de singels een ononderbroken rondje te wandelen.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×