(Foto: Chris de Waard).

Nieuwe coalitie Leiderdorp presenteert akkoord en wethouders

De belangrijkste punten uit het coalitieakkoord tussen de Lokale Partij Leiderdorp (LPL), VVD en CDA waren al bekend, maar vanmorgen presenteerden de partijen dan ook officieel hun plannen voor de komenden vier jaar. Ook de voorgedragen wethouders werden voorgesteld. Aanstaande maandagavond buigt de Leiderdorpse raad zich over het akkoord. Dan worden ook de wethouders beëdigd.

Lees hier de bijbehorende stukken: Coalitieakkoord 2018 2022 definitief,Voorstel portefeuilleverdelingBijlage 1 Financiele paragraaf en planning.

Die wethouders zijn Angelique Beekhuizen namens de LPL, Jeff Gardeniers namens het CDA en Willem Joosten namens de VVD. Beekhuizen wordt de komende vier jaar verantwoordelijk voor onder meer Jeugd, Ouderen, Zorg en Welzijn. Ook Werk en Inkomen, Onderwijs en integratie zitten in haar portefeuille. Joosten krijgt als belangrijkste posten Sport, Verkeer, Werken en Ondernemen en Duurzaamheid. Gardeniers gaat naast Financiën ook de Regionale Samenwerking, Maatschappelijk Vastgoed, Openbare Ruimte en Milieu en Afval onder zijn hoede nemen.

Chris de Waard in gesprek met informateur Hugo Langenberg over het coalitieakkoord.

Chris de Waard in gesprek met beoogd VVD-wethouder Willem Joosten over zijn portefeuille.

Sleutelstad zond de presentatie vanmorgen live uit.

(Fotoreportage: J.P. Kranenburg).

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×