Foto: PR

Een weekendje Leiden: 5 tips

Leiden staat voornamelijk bekend als studentenstad, maar deze prachtig oude stad leent zich ook perfect voor een stedentrip in eigen land. Veel mensen weten niet wat voor leuke dingen er in deze stad te doen zijn. Dat terwijl er zoveel moois te beleven is in Leiden. Eigenlijk te veel om in een dag te doen. Daarom raden we je aan om een weekendje vrij te nemen en Leiden te bezoeken. Heen op zaterdagochtend, slapen in een hotel in Leiden en zondagavond weer terug. In een weekend kun je (bijna) alle mooie plekjes van deze stad bewonderen. Hieronder 5 tips voor een weekendje Leiden!

 

1.    Het Museum voor Volkenkunde

Vlak bij het station van Leiden bevindt zich het Museum voor Volkenkunde. Als je van reizen en verschillende culturen houdt, dan kom je in dit museum wel aan je trekken. Je vindt er kunstwerken van over de hele wereld. Er is een hele mooie ‘vaste’ collectie te bewonderen, maar ook zijn er verschillende tijdelijke exposities. Verken de wonderen van de wereld binnen de vier muren van het Museum voor Volkenkunde.

 

2.    Rembrandt

Leiden is, zoals je misschien al weet, de stad van Rembrandt van Rijn. Deze wereldberoemde schilder werd hier geboren op 15 juli 1606 en naast zijn geboortehuis zijn er verder in de stad allerlei verwijzingen naar deze unieke schilder te vinden. Zo kun je de zogeheten ‘Rembrandtwandeling’ lopen. Deze wandelroute brengt je langs alle Rembrandtlocaties in de stad.

 

Lees ook: Unieke stop Leidse Rembrandtroute bijna geopend!

 

3.    Huur een fiets

De Nederlandse steden staan bekend om hun fietspaden. Zo is Leiden ook perfect om te verkennen op de fiets. Fietsend kun je net iets grotere afstanden afleggen en bovendien is het minder vermoeiend dan lopen. Het fietsnetwerk is uitstekend en de fietspaden zijn van goede kwaliteit. Daarnaast kun je ook de omliggende gebieden per fiets verkennen. Denk bijvoorbeeld aan het idyllische polderlandschap, de Oude Rijn en het strand. Katwijk aan Zee is eenvoudig te bereiken per fiets en hier kun je heerlijk op het strand liggen!

 

4.    Restaurants

Leiden is multicultureel! Dat zie je ook terug in het aanbod restaurants. Je vindt hier vele gezellige restaurants waar je heerlijk kunt eten. Daarnaast staat de stad vol met knusse eetcafés en uitbundige kroegen. Je vindt hier Italiaanse restaurants, Chinese restaurants, maar ook oer-Hollandse pannenkoekenrestaurants. Voor ieder wat wils dus!

 

5.    Shoppen!

Een van de redenen voor mensen om een stad te bezoeken is het winkelaanbod. In Leiden vindt je honderden winkels. Van grote winkelketens met een uitgebreid aanbod tot kleine winkeltjes met unieke producten. In Leiden vind je het allemaal. Tussen het winkelen door kun je heerlijk uitrusten in een van de Leidse Hofjes!

 

Wat vind jij het leukste aan Leiden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×