Voorzitter Loek Dijkman van de Stichting Utopa. (Foto's: Chris de Waard).

Heilige Geest Weeshuis vanaf woensdag open voor publiek

Gisteren was in het Heilige Geest Weeshuis Leiden aan de Hooglandse Kerkgracht de officiële opening van de tentoonstelling ‘De Wezen spreken‘. Daarbij werd onder meer de indrukwekkende film vertoond met gesprekken met tien van de tijdens de opnames nog in leven zijnde wezen die er als kind hebben gewoond. Inmiddels zijn twee van hen overleden, de overige acht waren bij de bijeenkomst aanwezig.

De trailer van de film die op de tentoonstelling is te bekijken.

Vanaf 13 juni is de tentoonstelling De Wezen spreken voor het publiek te zien. De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis en iedere bezoeker ontvangt een tentoonstellingsgids. Kinderen mogen alleen onder begeleiding naar binnen.

Naast de tentoonstelling is het vanaf volgende week ook mogelijk om rondgeleid te worden in de Regentenkamer van het weeshuis. Daarvoor is vooraf reserveren verplicht.

Chris de Waard sprak met Annie en Wim Azier die als kind in het weeshuis hebben gewoond en met projectleider Nina von der Assen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×