(Foto: Miquel Heemskerk, DZB Kwekerij).

Kookwedstrijd bij DZB Kwekerij

Vier horecaondernemers uit Leiden gaan aanstaande vrijdagmiddag op het terrein van De Kwekerij de kookstrijd met elkaar aan. Elk met elk een eigen team dat bestaat uit een leerling van Hof van Sijthoff, een vrijwilliger van Resto van Harte, de horecaondernemer en een medewerker horeca van DZB. De teams krijgen twee uur de tijd om de sterren van de hemel te koken voor een deskundige jury. De gerechten worden opgenomen in een speciale kookbundel. De horecaondernemers die meedoen zijn Het Prentenkabinet, Koetshuis de Burcht, Dartel en De Vriend.

Het doel is om ondernemers te laten zien hoe leuk en waardevol het is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven in hun bedrijf en hen daardoor een plek te gunnen in de maatschappij. Door samen te werken met verschillende partijen laten zij met de kookdjem zien wat je als divers team kan bereiken.

Hof van Sijthoff, een leerwerkbedrijf van de Gemiva-SVG Groep binnen de horeca, heeft een nauwe samenwerking met diverse (horeca)ondernemers in Leiden en omstreken en is altijd op zoek naar nieuwe horecaondernemers die zich kunnen aansluiten.

Daarom kwamen ze met een aantal samenwerkende horecaondernemers op het idee van de ‘kookdjem’. Tijdens de kookdjem vindt er ook een netwerkbijeenkomst van ondernemingsvereniging SPARK plaats. Deelnemers van SPARK beleven de kookdjem mee en gaan na afloop aan tafel.

De jury bestaat uit Macha Smit (eigenares Passion Food en een ex-deelnemer van Master Chef), Wethouder Marleen Damen, twee leerlingen van Hof van Sijthoff en een mystery guest.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×