Lezing over ontpillen bij boekhandel Kooyker

Ontpillen. Dat is het onderwerp van een korte lezing die vrijdag wordt gehouden door David van Bodegom rond de presentatie van het gelijknamige boek dat hij schreef over een gezonder leven met minder pillen. In Nederland slikken we jaarlijks meer dan negen miljard pillen; per persoon zijn dat er gemiddeld 500 en ouderen slikken zelfs drie keer zoveel.

Te hoge bloeddruk? Pillen voor de bloeddruk. Te hoog cholesterol? Pillen om het cholesterol te verlagen. Te hoge bloedsuikers? Pillen om de suikers weer in het gareel te krijgen. Het zijn medicijnen die de symptomen onderdrukken maar het onderliggende probleem niet aanpakken. Naarmate we ouder worden gaat er steeds meer in ons lijf haperen. Veel (ouderdoms)kwalen zijn goed te bestrijden met een gezonde leefstijl, maar veel vaker dan nodig is grijpen we naar pillen.

Op vrijdag 15 juni zijn belangstellenden van 16.30 uur tot 18.00 uur welkom bij boekhandel Kooyker aan de Breestraat 89 in Leiden. Aanmelden voor deze gratis activiteit kan via prnon-fictie@atlascontact.nl o.v.v. Ontpillen.

Advertentie

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×