(Foto: TOS Leiden).

Lokale finale NK Stoepranden Leiden bij De Luifelbaan

Kinderen uit Leiden spelen op zaterdag 23 juni tussen 13.00 uur en 17.00 uur voor een finaleplek bij het NK Stoepranden van Jantje Beton. De lokale finale NK Stoepranden wordt gehouden op het Vijf Meiplein bij de Luifelbaan in Leiden Zuid-West.

Maarten Mukder sprak met Marieke van Kesteren van Thuis op Straat Leiden over het Leids Kampioenschap Stoepranden.

De komende weken daagt het goede doel kinderen uit heel Nederland uit om het leuke en actieve balspel met elkaar te spelen. Jantje Beton wil op deze manier spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten stimuleren. De grote landelijke finale vindt op 16 september plaats in Rotterdam.

Leiden rekent op 150 jonge stoepranders tijdens de spannende lokale finale op zaterdag 23 juni. Wie ook mee wil doen kan tussen 13.00 uur en 14.00 uur naar het Vijf Meiplein in Leiden om nog een plekje te bemachtigen in de lokale finale.

TOS Leiden organiseert de lokale finale in Leiden. Kim Meeuwissen vertelt over het initiatief: “Zowel kinderen als ouders zijn erg enthousiast over ons lokale kampioenschap. Een voordeel is dat je de stoepranden (Kerby’s) voor kleinere kinderen dichterbij kan leggen, zo kan jong en oud meedoen. En dat merken we. Stoepranden leeft hier echt op straat. We hebben al verschillende voorrondes georganiseerd, dus we verwachten veel enthousiaste deelnemers. Het belooft een spannende dag te worden.”

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×