Ondergrondse containers voor restafval in Zoeterwoude. (Foto: Zoeterwoude.nl).

Zoeterwoude gestart met plaatsing ondergrondse containers

De gemeente Zoeterwoude begint vandaag met het plaatsen van extra ondergrondse restafvalcontainers in het dorp. Er wordt gestart in de Rijndijk. Binnen enkele weken kunnen inwoners hun restafval alleen nog in ondergrondse containers deponeren. De grijze minicontainer verdwijnt uit het straatbeeld.

Zoeterwoudenaren gaan per zak restafval betalen. Dit tot onvrede van onder andere de lokale VVD die betaling per kilogram een veel beter idee vindt. “Door te betalen per kilo wordt je als inwoner direct beloond voor het scheiden van je afval”, stelde fractievoorzitter Mathieu Paardekooper eerder dit jaar. GFT (groente-, fruit- en tuinafval) en PMD (plastic, metaal en drinkpakken) afval blijft gratis aan huis opgehaald worden.

Afsluiting
In verband met de werkzaamheden is de Oranjelaan op vrijdag 15 juni van 09.00 tot 16.00 uur afgesloten. Maandag 18 juni starten de werkzaamheden in het Dorp. Meer info en het plaatsingsplan staat op www.zoeterwoude.nl/afval.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×