(Foto: PR).

Rolf Franke nieuwe coach Zorg en Zekerheid Leiden

Rolf Franke wordt de nieuwe coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 51-jarige oud-international heeft vandaag zijn handtekening onder een éénjarig contract gezet. Hoewel er sprake is van een contract voor één seizoen, hebben beide partijen de intentie uitgesproken om de verbintenis langer dan één seizoen te laten duren.

Het wordt voor Franke (geboren 7 april 1967) zijn eerste seizoen in de Dutch Basketball League als hoofdcoach, dit na vele technische bestuursrollen, o.a. binnen het NMT. Omdat Franke nog niet over een licentie beschikt, is een dispensatie aangevraagd in combinatie met een versneld BT4 traject. In 2009 en 2010 was Franke bondscoach van de jongens U16-selectie.

Franke zelf heeft ontzettend veel zin in zijn eerste coachbaan op het hoogste niveau. “Ik kijk er naar uit om voor een mooie organisatie als Zorg en Zekerheid Leiden te werken. De club is toonaangevend in Nederland. De ambities van de club sluiten ook aan bij mijn ambities. De focus zal gelegd worden op het aansluiten bij de internationale top. Dat zal stap voor stap gebeuren, met de juiste balans, geduld en hard werken.”

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball wil meedoen met de top van Nederland. “Winnend basketbal begint met goed verdedigen”, licht Franke een tipje van zijn sluier op. “Op wat voor manier we verder gaan spelen, zal ook afhankelijk zijn van de gecontracteerde spelers.”

Franke heeft veertien seizoenen in de Nederlandse eredivisie gespeeld. Na drie jaar Amsterdam volgden acht seizoenen Den Helder en één jaar Den Bosch. Zijn laatste twee seizoenen speelde de 1.98 meter lange forward weer voor Amsterdam. In die veertien seizoenen veroverde Franke met zijn teamgenoten acht landskampioenschappen. Vier keer werd de NBB-beker veroverd. Franke debuteerde in 1988 onder Ruud Harrewijn als international. In totaal zou hij het oranje shirt zestig keer dragen.

Saillant detail is dat zowel zijn vader als zoon in het verleden al een verbintenis heeft gehad met de Leidse club. Vader Wim stapte in het seizoen 1973/1974 over van ASVU om enkele wedstrijden voor het vlaggenschip van BS Leiden uit te komen. Zijn zoon Yannick speelde vanaf het seizoen 2012/2013 anderhalf jaar voor BS Leiden, waarvan het laatste half jaar als speler van de eredivisietak Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×