Op Veld 11 van IJsclub Zoeterwoude kan binnenkort ook in de zomer 'geschaatst' worden. (Foto: Robbert Beurse).

Grote meerderheid leden IJsclub Zoeterwoude voor aanleg skeelerbaan

Tijdens een extra ALV (Algemene Leden Vergadering) vroeg het bestuur van de IJsclub Zoeterwoude haar leden om goedkeuring voor de aanleg van een skeelerbaan op buitenijsbaan ‘Veld 11’. Met een flinke meerderheid van 84 stemmen voor en 23 tegen stemden de aanwezige leden in met het plan.

Het bestuur verdedigde de aanleg van de skeelerbaan vooraf in een mail aan alle leden: “Dit is een uitgelezen mogelijkheid de ijsclub niet alleen een wintersport club te laten zijn, maar ook een zomerclub. Uit onderzoek in de regio en onderzoek van de KNSB blijkt dat een skeelerbaan een aantrekkende werking heeft op nieuwe leden. En internationaal is skeeleren als onmisbaar onderdeel in de training van schaats talenten erkend”.

Stemmen
Om zoveel mogelijk leden de kans te geven om mee te stemmen bood de IJsclub in eerste instantie ook de optie aan om via e-mail een stem uit te brengen. Toen een van de leden het bestuur er, daags voor de ALV, op wees dat een nieuwe stemvorm zonder aanpassing van de statuten helemaal niet is toegestaan, kon de IJsclub niet anders dan het aanbod weer in te trekken. Stemmen ging alleen tijdens de extra ALV en niet digitaal maar op papier.

Financiering
De bijna 60.000 euro die de aanleg van de baan zal gaan kosten zal voor 50% worden gefinancierd uit de reserves van de IJsclub. Een lening van de gemeente en donaties vanuit het Heinekenfonds en het RABO fonds moeten een groot deel van het restbedrag opbrengen. De club hoopt voor het restbedrag van 5000 euro subsidie van de gemeente te krijgen.

Advertentie

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×