Leiden biedt jaar lang onderdak aan vervolgde schrijver

Leiden sluit zich als derde stad van Nederland aan bij het International Cities of Refugee Network (ICORN). Deze Noorse organisatie zet zich in voor vervolgde schrijvers die in eigen land hun werk niet mogen uitoefenen.  De gemeente Leiden gaat zo’n schrijver of journalist uitnodigen om een jaar lang in Leiden te verblijven en te werken.

Chris de Waard sprak met wethouder Paul Dirkse over het aansluiten bij het International Cities of Refugee Network (ICORN).

“We zijn trots op onze reputatie als Stad van Vluchtelingen. Door lid te worden van ICORN voegen we daar nu weer en dimensie aan toe”, vertelt wethouder Paul Dirkse. “We vinden het belangrijk dat gevluchte schrijvers of journalisten hun werk kunnen blijven doen. Daarom hebben we gezegd dat Leiden een plaats voor deze schrijvers wil zijn om een jaar lang hun werk voort te kunnen zetten.”

Om het verblijf te bekostigen stelt de gemeente 15.000 beschikbaar uit het budget Integratie. Daarnaast wordt nog eens 15.000 euro aangevraagd bij externe fondsen.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×