Feest 3 oktoberoptocht van Tregter naar Plantage

10

Enkele maanden geleden sloot Café de Tregter op de hoek van de Witte Singel en de Herenstraat de deuren. Op de plek van de kroeg is nu Italiaans restaurant De Pizzabakkers gevestigd. “Maar hoe moet dat nu met ons jaarlijkse feestje tijdens de Grote Optocht op 3 oktober”, dachten onder andere Claas Griffioen, Leidse Glibber Emile van Aelst en ook Joop van Eck en Martien van der Born die samen het duo de Leino’s vormen en elk jaar de live muziek bij de Tregter verzorgden.

Reanne van Kleef sprak met een van de initiatiefnemers Emile van Aelst over de verplaatsing van het feest.

Het antwoord op die vraag is inmiddels gegeven. Het feestje gaat door, maar op een andere plek. Er wordt uitgeweken naar de Plantage waar eigenaar Ben Luykx van het gelijknamige café direct enthousiast was voor de plannen om het optochtfeestje te verplaatsen. Inclusief de Leino’s die nu door Luykx worden ingehuurd.

Omdat de plek bij de Plantage, sinds het omkeren van de richting die de optocht door de stad voert, aan het einde van de stoet ligt, vinden de initiatiefnemers dat ook de muziekkorpsen weer prominenter hun rol kunnen pakken met een showtje. Bij de Tregter gebeurde dat ook wl,l maar dat stuitte steevast op weerstand bij de 3 October Vereeniging omdat het een reden was voor gaten in de optocht. Zo aan het einde van de kleurige stoet maakt dat niet uit.

Delen

10 reacties

 1. Trudy Kwik

  Geweldig, mijn papa zou trots zijn, 4e locatie en het gaat gewoon lekker door!
  1. Het Karrewiel
  2. De Kenneweg
  3. De Tregter
  4. De Plantage
  👊
  Marja Kwik Freek de Romijn Eva van Marwijk

 2. Marion Zirkzee

  Saskia Zirkzee Cees Zirkzee Marry Zirkzee Fransine Boeff Geert Jan Hop Anita Hop-Schreuder Marieke Schreuder Henk Schreuder Ferry Kroon

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline