De poppencollectie van mevrouw Van Driel zijn te vinden in de grote vitrine in het Leidse stadhuis. (Foto: Reanne van Kleef).

Bijzondere klederdrachtpoppen te zien in Leids stadhuis

De bijzondere klederdrachtpoppen van Marina van Driel zijn deze zomer te zien in het stadhuis van Leiden. Alle poppen zijn verzameld en gemaakt door de 79-jarige Van Driel uit Leiden Zuid-West. Tot en met 28 augustus is de tentoonstelling gratis te bezoeken.

Mevrouw Van Driel begon eind jaren ’60 met haar werk als naaldkunstenares. Ze maakte een studie van tientallen vormen van klederdracht in Nederland en fotografeerde die. In totaal maakte ze voor ruim zestig poppen kledij met alle details eraan. In de latere jaren kwamen er ook steeds meer poppen uit andere landen bij. Die verzamelde Van Driel tijdens haar reizen of kreeg ze cadeau.

Mevrouw Van Driel is binnenkort 80 lentes jong en wil haar verzameling aan een goed doel schenken. Daarom is haar dochter nu druk op zoek naar een mooie bestemming.

Mevrouw Van Driel. (Foto: Gemeente Leiden).

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×