(Foto: Marc de Haan).

Grootste zonnedak Leiden op collegezalengebouw Gorlaeus

Het collegezalengebouw Gorlaeus van faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen heeft sinds juni het grootste zonnedak van Leiden. Op het universiteitsgebouw zijn 1242 zonnepanelen op het dak geplaatst, dit moet naar schatting 440.000 kilowattuur per jaar opwekken.

Bouwkundig projectleider Theo Kes geeft aan met de huidige panelen op 1,6 procent van het totale energie verbruik van de universiteit zelf op te wekken. Kes noemt dit zelf een geweldig resultaat want het doel was 0,3 procent. Verder vertelt de projectleider op de website van de universiteit: “De opbrengt van 1,6 procent lijkt niet veel, maar slechts weinig daken van de universiteitsgebouwen blijken geschikt voor zonnepanelen”.

De universiteit hoopt met het plaatsen van de zonnepanelen medewerkers en studenten hiermee bewuster te maken met het omgaan van energie. Nog in 2018 worden op meer daken van universiteitsgebouwen zonnepanelen aangelegd: op de Oude Universiteitsbibliotheek, het Pieter de la Court, het Kamerlingh Onnesgebouw, het Van Steenisgebouw en het Willem Einthovengebouw.

Duurzaamheid Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×