(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Urban Act College start komend schooljaar met onderwijs voor uitgevallen jongeren

Jongeren die langere tijd van de radar zijn verdwenen en zich niet thuisvoelen in het reguliere onderwijs krijgen bij het Urban Act College de kans om hun verkopersdiploma te halen. Het Urban Act College in Leiden is een samenwerking tussen mboRijnland en Urban Act. Gisteren werd onder toeziend oog van de notaris de samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van de benodigde documenten. De doelstelling is om jaarlijks zo’n veertig jongeren de mbo-opleiding Entree of niveau 2 te laten volgen.

Chris de Waard in gesprek met onderwijswethouder Paul Dirkse over het Urban Act College.

Urban Act en mboRijnland gaan in Leiden voor het eerst deze vorm van onderwijs aanbieden aan kwetsbare jongeren die het niet lukt op reguliere wijze een diploma te halen. De inclusieve aanpak wordt breed gedragen binnen Leiden door onderwijs, gemeente en MKB. De achtergrond van de jongeren varieert, maar door uiteenlopende problemen zijn zij tot op heden niet in staat gebleken om hun opleiding succesvol af te ronden.

Chris de Waard in gesprek met operationeel directeur Houssin Bezzai over het Urban Act College.

mboRijnland verzorgt het onderwijs bij het Urban Act College in Leiden met de vereiste expertise en docenten om deze moeilijke doelgroep te onderwijzen. Urban Act begeleidt ze naar passend werk. Het Urban Act College in Leiden wordt voor deze pilot van één jaar gehuisvest bij het MBO College Entree op de Maresingel 3 Leiden.

Chris de Waard in gesprek met Daniël en Mohsin die naar het Urban Act College gaan.

Urban Act
Urban Act stelt zich ten doel het sociaal isolement van jonge mensen in een kwetsbare maatschappelijke positie te doorbreken door hen passende scholing en uitzicht op werk te bieden. Urban Act doet dit door in de wijken kleinschalige leeromgevingen aan te bieden in de vorm van ‘Urban Act Colleges’ in samenwerking met onderwijsinstellingen.

mboRijnland
mboRijnland leidt ondernemende vakmensen op, die bijdragen aan een sociale samenleving en een sterke economie. Studenten leren bij mboRijnland een vak waar de samenleving echt iets aan heeft. mboRijnland heeft scholen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Bij mboRijnland staat vakmanschap, verbinding en vertrouwen centraal.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs Politiek urbanact


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×