Minderjarige wildplasser door vader aan het poetsen gezet

7

De politie heeft dinsdagavond in Leiden een 14-jarige jongen betrapt toen hij tegen de voordeur van een woning aan plaste. Hij bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. De jongen kreeg een bekeuring en zijn ouders werden gebeld. De vader kwam naar het bureau met een spons, emmer en schoonmaakmiddel en heeft zijn zoon de deur direct laten schoonmaken.

De politie waardeerde de actie van de vader en besloot geen bekeuring uit te schrijven. “Wij zijn blij met zulke ouders en zijn er van overtuigd dat dit beter werkt dan een bekeuring. Hij mag nog wel naar HALT voor zijn alcoholgebruik. Wij denken dat het wel goed komt met deze jongen en dat wij hem voor de laatste keer zo hebben gezien”, aldus de politie.

Delen

7 reacties

 1. Zeker een uit de hand gelopen eindexamenfeestje bezocht? Pubers van 14 horen met hun tengels van de alcohol af te blijven, omdat hun hersenen nog niet volgroeid zijn en ze van alcoholgebruik op latere leeftijd schade gaan ondervinden. Daar past slechts lik-op-stukbeleid bij en niet een aai over de bol. Waarom is de bekeuring niet uitgedeeld aan de ouders? Wat een slap pamperbeleid nu weer….

  • Eus de Watergeus op

   De bekeuring is uitgedeeld aan de jongen zodat hij ervan leert. De ouders weten al dat ze niet met hun dronken kop tegen iemand zijn deur moeten plassen. Dat vader zijn verantwoordelijkheid neemt is natuurlijk lovenswaardig.

 2. DeHeerGroen op

  Toffe pa! Compliment. Zoon zal er wellicht anders over denken. Jammer dan.
  Eenzelfde opstelling als van deze vader hoef je van een grote meerderheid van ouders echter niet te verwachten. Vaak zijn het kompasloze slapjanussen die alles goed vinden of goedpraten en vaak niet eens weten wat kun kinderen uitvreten en het ook niet kan schelen. En dat is waarschijnlijk eigenlijk nog veel erger dan een dronken wildplassend kind.

Je bent nu offline