(Foto's: Chris de Waard).

Grondstofjutters maken 3D-tekening over plastic soep op Stationsplein Leiden

De hele dag wordt door grafitti-kunstenaars van het Graffiti Netwerk gewerkt om op het Stationsplein in Leiden een 3D-tekening aan te brengen met als thema de plastic soep die het leven in zee en de oceanen bedreigt. Het is een vervolg op een eerdere bewustwordingscampagne waarbij de Grondstofjutters met leerlingen van middelbare scholen in Leiden aan de slag gingen. Toen werd onder andere met krijt een hinkelbaan gemaakt naar een prullenbak, om afval weggooien leuker te maken.

Het 3D-werk dat vandaag wordt aangebracht, verbeeldt de Rijn die vol zwerfafval uit de stad in de Noordzee uitmondt. het aanbrengen van de 3D-schildering duurt de hele dag. Daarna blijft het kunstwerk zes weken liggen.

Grondstofjutters
De Grondstofjutters begonnen in 2013 met aandacht vragen voor de circulaire economie. Toen met juttassen op stranden. Dit project strekt zich momenteel uit langs de Nederlandse kust, waar gemeentes, bedrijven samen met strandgangers samen werken aan schonere stranden.

Naast de juttassen in kustgemeentes voeren de Grondstofjutters bewustwordingscampagnes uit voor gemeentes, organiseren ze foto-exposities en bijvoorbeeld onderzoeksprojecten op middelbare scholen, waarbij leerlingen oplossingen aandragen voor actuele vraagstukken uit de gemeentes.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×