Plastic Soep 3D-tekening bij station klaar

10

Twee kunstenaars van het Grafitti Netwerk hebben in opdracht van de Grondstofjutters de hele dag gewerkt aan een 3D-straatschildering met als thema de plastic soepproblematiek. Om 9.30 uur werd begonnen en aan het einde van de middag was het werk klaar.

De 3D-schildering moet bijdragen aan de bewustwording van mensen over de zwerfafvalproblematiek. Een plastic flesje dat in Leiden achteloos op straat wordt gegooid, kan zomaar via de grachten en de Rijn in de Noordzee terecht komen. Die enorme hoeveelheid afval die op die manier in de zeeën en oceanen terecht komt, veroorzaakt grote schade aan onder meer het onderwaterleven en watervogels.

Delen

10 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline