(Foto's: Noortje Schrauwen).

Plastic Soep 3D-tekening bij station klaar

Twee kunstenaars van het Grafitti Netwerk hebben in opdracht van de Grondstofjutters de hele dag gewerkt aan een 3D-straatschildering met als thema de plastic soepproblematiek. Om 9.30 uur werd begonnen en aan het einde van de middag was het werk klaar.

De 3D-schildering moet bijdragen aan de bewustwording van mensen over de zwerfafvalproblematiek. Een plastic flesje dat in Leiden achteloos op straat wordt gegooid, kan zomaar via de grachten en de Rijn in de Noordzee terecht komen. Die enorme hoeveelheid afval die op die manier in de zeeën en oceanen terecht komt, veroorzaakt grote schade aan onder meer het onderwaterleven en watervogels.

Cultuur Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×