Partij-onderscheiding voor oud SP-wethouder Roos van Gelderen

20

Afgelopen vrijdag heeft oud SP-wethouder Roos van Gelderen de hoogste onderscheiding ontvangen die een SP -afdeling kan uitreiken, de Zilveren tomaat. Van Gelderen is acht jaar wethouder Jeugd, Zorg en Welzijn geweest in Leiden.

Afdelingsvoorzitter Han Dirks: “Als SP-wethouder heeft Roos een uitzonderlijke prestatie geleverd door de grondslag te leggen voor het gemeentelijk beleid na de overdracht van deze taken aan de gemeenten door het Rijk. Roos heeft met succes gewerkt aan een stad waarin zorg en ondersteuning geboden wordt aan mensen die dat nodig hebben, dichtbij en toegesneden op de persoonlijke behoefte.”

Toen Roos van Gelderen in 2010 SP-wethouder werd in Leiden, stond haar een grote uitdaging te wachten. Het Rijk had besloten om taken op het gebied van zorg en welzijn en sociale zaken over te dragen aan de gemeenten die daarvoor veel minder geld kregen van het Rijk. De zogenaamde decentralisatie van het sociaal domein. Van Gelderen heeft zich als SP-wethouder in Leiden hard gemaakt voor het op peil houden en waar mogelijk verbeteren van zorg en ondersteuning voor mensen.

“Door zorg en ondersteuning dicht bij mensen te organiseren en organisaties effectiever te laten samenwerken is Roos erin geslaagd om ‘meer te doen, met minder geld’,” zegt Dirks. “Gelet op deze bijzondere verdienste heeft het afdelingsbestuur van de Leidse SP besloten om Roos van Gelderen te onderscheiden met de Zilveren tomaat. Roos brengt de kernwaarden van de SP in de praktijk, als mens en als politica: solidariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid.”

Delen

20 reacties

 1. Marcellus_B op

  Een socialistische partij met maoïstische oorsprong die spreekt over menselijke waardigheid … 80 miljoen doden in de 20e eeuw nog niet genoeg geweest voor jullie?

  • From outer space op

   Een mens die soortgenoten de maat neemt. Alsof iemand buiten de kleine, schattig blauwe planeet deze schijtende schimmel op haar korst serieus neemt. Zelfs met massamoord bedrijft men onderling partijpolitiek en heeft het zichzelf ondergravend karakter van dit gekeutel niet door. Niet getreurd. Heeft zichzelf binnenkort uitgeroeid, moreel hoogstaand elkaar uitmoordend. Eindelijk rust in de kosmos, voor even.

 2. Eus de Watergeus op

  Verantwoordelijk omgaan met gemeenschapsgelden en strakke regie voeren bij bouwprojecten behoren dan weer niet tot de kernwaarden van de SP.

 3. Verdiend deze onderscheiding voor Roos !
  Negeer al dat gescheld aan de zijlijn.

  • Marcellus_B op

   precies, gewoon negeren en op naar de 81 miljoen doden. Hupsakee, schouders eronder, niet proberen zelf na te denken en handen uit de mouwen. Idioten aller landen verzamelt U.

   • From outer space op

    Ik heb even hulp ingeroepen van experts aardkorstbevuilers. Klopt hun informatie, dan moet volgens uw denkwijze aanhangers van VVD Leiden, CDA Leiden, CU Leiden zich verontschuldigen voor de Holocaust en de vele slachtingen nadien aangericht door de Verenigde Staten in dienst van de vrijheid. U zult al wel boete gedaan hebben, gezien uw gelouterde toon. Men vertelt mij dat die lijkt op die van een boeteprediker, zij het honderden jaren na dato. Maar ook de mogelijkheid van een ‘hitser’ werd genoemd. Mij werd gevraagd u de volgende liturgie aan te bieden. Vaar wel!

    • Tja, Vietnam, Irak, Syrie, Libie, Yemen, Iran (ten tijde van de uitzuiger Shah), Grenada, Honduras, San Salvador, voormalige Joegoslavië (na Tito), Chili (ten tijde van de fascist Pinochet)…M_B?
     De rechtse imperialisten en hun militaire industrieel complex in de V.S., VK en hun vazallen in Europa w.o. NL hebben waarschijnlijk evenveel of meer slachtoffers gemaakt. De hegemonie van het vrije markt kapitalisme, de 1% elite, de dollar als wereldhandelsmunt en de wapenhandel moesten doorgang hebben. Alles wat daaraan niet gehoorzaamde werd binnengevallen en uit de weg geruimd.

     ….

     De SP heeft inderdaad de nodige uitglijders gemaakt, maar de VVD66 neoliberalen in Leiden waren/zijn vele malen erger soort. Roos, je hebt je goed staande gehouden in deze rechtse VVD66 colleges. Je was het sociale gezicht. Chapeau. Geniet van je zilveren prijs.

     • Marcellus_B op

      Dat socialisten slechts dogma’s volgen en niet in getallen geloven is al bekend. Helder en feitelijk nadenken wordt dan ook niet op prijs gesteld binnen deze cultus van domheid en de dood. Zo’n lijstje als hierboven maakt dat alleen maar pijnlijk duidelijk.
      ….
      Zeker wanneer je de verzamelde, graaiende, ons-kent-ons nepliberalen aanduid als ‘vele malen erger’ dan de kwartiermakers van stupiditeit en de dood, ben je gewoon niet goed bij je hoofd.

 4. Ferry Rigault op

  Gefeliciteerd Roos, dik verdiend En schijt aan die azijnzijkerds die zelf nog nooit iets hebben gepresteerd dan emmers vol azijn te zieken

  • Eus de Watergeus op

   Zeg zeg, onderschat nooit het volzieken van emmers met azijn! Zulks geschiedt met belijt en voor een optimale kwalitijd azijn wordt dus alleen de allerbeste wein gedronken.

  • Marcellus_B op

   Dik verdiend? Vanaf welk bedrag aan verspilde euro’s (opgebracht door wel-productieve burgers) begint die schaal van verdienste dan?

  • Piet Pekelharing op

   In Nederland zeiken wij nog altijd met korte ei. Ik tenminste wel.

   Pieter Paulus Pekelharing, azijnzeiker van dienst

   Oh, ja, bovenal blijf ik van mening dat de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden hersteld dient te worden.

 5. Ton Duijndam op

  Zeer verdiend en van harte gefeliciteerd, mooi bericht na het oncollegiaal bestuurlijk pootje haken eerder dit jaar..

  • Een Leids burger op

   Dat mevr. van Gelderen zelf is opgestapt na een vernietigend rapport over ook haar (dis)functioneren (dus niet alleen van haar ambtenaren) en als ¨onderscheiding ¨ een motie van treurnis heeft gekregen en het vertrouwen in haar door enkele partijen is opgezegd is inderdaad helemaal verdiend!
   .
   Dus mocht die zilveren tomaat die ze nu gekregen heeft van binnen rot zijn dan is dat ook helemaal verdiend hoor. 🙂
   .
   Vergelijk het eens met een andere ex-wethouder van een andere partij die ook een onderscheiding heeft gekregen:
   https://sleutelstad.nl/2018/07/13/vvd-eert-oud-wethouder-laudy-met-partij-onderscheiding/

Je bent nu offline