Merenwijkbewoners vermaken zich ook zonder Sail boten

14

Wijkvereniging Merenwijk en Radius organiseerden vandaag een buurtlunch voor alle bewoners van de Merenwijk tijdens de intocht van meer dan vijftig historische schepen over de Zijl naar Leiden om deel te nemen aan Sail Leiden. Dat was tenminste de bedoeling, want de meeste boten bleken gisteren al langs te zijn gevaren. Ondanks dat werd het een gezellige buurtlunch.

Ook de warmte hield de bezoekers niet tegen. Er waren veel kinderen bij de lunch die ook konden stoepkrijten. Verder konden de deelnemers genieten van diverse broodjes, salades, koekjes en drankjes. Het Viswijvenkoor gaf ook meerdere optredens.

Jeroen Fakkeldij was een van de deelnemers aan de lunch. “Het was best wel druk en erg gezellig. Gelukkig kwam er af en toe een windvlag langs. Het was wel jammer dat er erg weinig boten van Sail langs kwamen. In de twee uur dat ik er ben geweest heb ik vijf schepen met de Sailvlag zien langs varen.”

Start Sail Leiden
Vanavond wordt tussen 16.45  en 19.00 uur bij Lot en de Walvis het startschot gegeven voor Sail Leiden. Tot en met zondag liggen er tweehonderd historische bedrijfsvaartuigen in Leiden en is er een divers programma aan activiteiten. De hotspots van het evenement zijn in het Ankerpark, bij de historische haven en bij de Aalmarkt. Zondag is er vanaf 12.00 uur een groenteveiling voor het goede doel. Plastic Soup Surfer Merijn Tinga is één van de veilingmeesters.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

14 reacties

    • Leidendigitaal op

      Een groot deel van de boten waren al eerder de stad in gegaan. Maar het kan ook niet tippen aan Sail A’dam daar hebben wij te weinig water voor. Maar nu alles afzeiken…..?

  1. Burger zonder steunkousen op

    Ja, maar, Merenwijkbewoners kunnen zich ook prima vermaken met een schoenveter en een aantal paperclips. Daar kunnen zij echt uren mee in de weer zijn.

  2. Ik was er met iemand speciaal vroeg voor gaan zitten aan de waterkant, we verheugden ons op de boten. Er zaten nog veel meer mensen, waaronder kinderen, aan beide zijden van De Zijl te wachten, met parasols, koelbox, kleedje en meer. Tevergeefs, heel teleurstellend. Pas toen we, een paar uur later op een terras aan de Zijl een oude grote boot met een zwaaiende dame in klederdracht zagen zeiden we: he, he, eindelijk iets moois te zien. Zet dit volgende keer niet maar niet in het programma, om teleurstelling te voorkomen, of regel het met de schippers dat ze binnen een paar uur met z’n allen tegelijk langs varen.

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline