(Foto's: Jeroen Fakkeldij).

Merenwijkbewoners vermaken zich ook zonder Sail boten

Wijkvereniging Merenwijk en Radius organiseerden vandaag een buurtlunch voor alle bewoners van de Merenwijk tijdens de intocht van meer dan vijftig historische schepen over de Zijl naar Leiden om deel te nemen aan Sail Leiden. Dat was tenminste de bedoeling, want de meeste boten bleken gisteren al langs te zijn gevaren. Ondanks dat werd het een gezellige buurtlunch.

Ook de warmte hield de bezoekers niet tegen. Er waren veel kinderen bij de lunch die ook konden stoepkrijten. Verder konden de deelnemers genieten van diverse broodjes, salades, koekjes en drankjes. Het Viswijvenkoor gaf ook meerdere optredens.

Jeroen Fakkeldij was een van de deelnemers aan de lunch. “Het was best wel druk en erg gezellig. Gelukkig kwam er af en toe een windvlag langs. Het was wel jammer dat er erg weinig boten van Sail langs kwamen. In de twee uur dat ik er ben geweest heb ik vijf schepen met de Sailvlag zien langs varen.”

Start Sail Leiden
Vanavond wordt tussen 16.45  en 19.00 uur bij Lot en de Walvis het startschot gegeven voor Sail Leiden. Tot en met zondag liggen er tweehonderd historische bedrijfsvaartuigen in Leiden en is er een divers programma aan activiteiten. De hotspots van het evenement zijn in het Ankerpark, bij de historische haven en bij de Aalmarkt. Zondag is er vanaf 12.00 uur een groenteveiling voor het goede doel. Plastic Soup Surfer Merijn Tinga is één van de veilingmeesters.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×