Aan de Zijl wordt op 27 juli een buurtlunch georganiseerd. (Foto: Sail Leiden).

Buurtlunch langs de Zijl tijdens intocht historische schepen Sail Leiden

Wijkvereniging Merenwijk en Radius organiseren tijdens Sail Leiden een buurtlunch voor alle bewoners van de Merenwijk. Vrijdag 27 juli varen tussen 10.00 uur en 13.00 uur meer dan vijftig historische schepen over de Zijl naar Leiden om deel te nemen aan Sail Leiden. Langs het water van de Zijl worden de tafels gedekt en kan iedereen vanaf de weide achter de Dukdalfschool van die intocht genieten.

Tijdens de buurtlunch kunnen de bewoners aanschuiven aan een van de gemeenschappelijke tafels, maar picknicken op een zelf meegebracht kleedje kan ook. Broodjes, koffie, thee en limonade wordt verzorgd door de wijkvereniging. Ook worden er toiletten, tafels en stoelen en parasols klaargezet. Deelnemers worden uitgenodigd om zelf iets lekkers mee te nemen voor de gemeenschappelijke tafels.

Voor de kinderen is er een stoepkrijtwedstrijd georganiseerd. Het is de bedoeling dat iedereen een mooi schip tekent. Voor de winnaar is er een leuke prijs. De wedstrijd wordt gehouden op het fietspad dat voor de gelegenheid wordt afgesloten.

De buurtlunch is niet alleen voor de Merenwijkbewoners zelf. Familie en vrienden zijn ook welkom. Rond de lunch is er ook live muziek. Zo zorgen Het Viswijvenkoor en accordeonist Peer van der Burgh voor de benodigde sfeer.

Wie niet goed genoeg ter been is om zelf naar de Zijl te komen, kan zich tot en met 25 juli melden bij Radius en wordt dan opgehaald en thuisgebracht. Bel in dat geval naar 071 – 707 42 00. Bij slecht weer gaat het evenement niet door.

 

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×