Hart van Holland genomineerd voor Aandeslag Trofee

Het Hart van Holland is één van de zes genomineerden voor de Aandeslag Trofee. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die werken volgens de nieuwe Omgevingswet. De Aandeslag Trofee is in het leven geroepen door de gezamenlijke overheden, vertegenwoordigd door VNG, IPO, UvW en Rijk. Stemmen kan tot en met 9 september.

Met het Hart van Holland stellen de tien gemeenten Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude gezamenlijk een agenda op voor de ontwikkeling van een omgevingsvisie.

Hoe ziet de regio er in 2040 uit?
Hart van Holland heeft het over uitdagingen die over de gemeentegrenzen heen gaan. Er wordt door de gemeenten samen nagedacht over hoe de omgeving waar de inwoners leven, wonen, werken, recreëren, winkelen, fietsen, wandelen en studeren er in 2040 uit ziet. De gemeenten houden zich bezig met vragen als: Houden we droge voeten bij hoosbuien? Zijn er nog genoeg planten en dieren? Kunnen we allemaal nog ergens wonen en werken? Waar komt onze energie vandaan? Samen met inwoners, bedrijven, instellingen en organisaties als het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft het Hart van Holland aan de hand van deze vragen de Regionale Agenda Omgevingsvisie 2040 opgesteld.

Bijzonder project
Niet eerder in de Nederlandse geschiedenis stelden tien gemeenten een gezamenlijke agenda voor de ontwikkeling van een omgevingsvisie op. Dit heeft het Hart van Holland volgens de jury succesvol gedaan. “Het onderwerp energietransitie is op regionaal niveau stevig op de agenda gezet en is hiermee inspiratie voor lokale en regionale overheden op dit onderwerp. De inhoudelijke verdieping op energietransitie, water en biodiversiteit gaat verder dan menig ander onderzoek”, aldus het juryrapport.

Hart van Holland is één van de zes genomineerden uit tientallen aanmeldingen. Stemmen kan online. De winnaar krijgt op 10 september de Aandeslag Trofee uitgereikt uit handen van minister Kajsa Ollongren.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×