(Foto: Wikipedia / Ray Rogers).

Oegstgeestenaar jaar langer bij wielerploeg Team LottoNL-Jumbo

De 25-jarige wielrenner Daan Olivier uit Oegstgeest heeft zijn contract bij profploeg Team LottoNL-Jumbo met een jaar verlengd. Olivier begon met fietsen bij de Leidse Wielervereniging SWIFT en heeft inmiddels voor meerdere grote ploegen gereden.

Als junior stond Olivier bekend als een van de grootste klimtalenten van Nederland. Na een valpartij in 2015 besloot hij te stoppen met wielrennen omdat hij er geen plezier meer in had. Nadat vriend en Leidse profwielrenner Floris Gerts hem een jaar later meenam op hoogtestage in Italië, besloot Olivier het wielrennen weer een kans te geven. Sinds april 2017 rijdt hij voor Team LottoNL-Jumbo. Lees meer over Olivier in het artikel dat NRC vorig jaar over hem schreef.

 

Advertentie

Leiden Oegstgeest Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×