(Foto's: Facebookpagina 'van Huut naar her').

Leidenaar maakt wereldreis op fiets voor de tijger

De Leidse Koen van Huut besloot in 2015 een wereldreis te maken. Omdat hij meer van de wereld en de verschillende mensen wilden zien maakte hij zijn reis op de fiets. Koen is al door door 33 landen gefietst. Tijdens zijn reis zamelt hij geld in voor de Sumatraanse tijger.

Het gaat niet goed met de Sumatraanse tijger. Op het Indonesische eiland Sumatra leven er minder dan 400. Van Huut bezoekt samen met het Wereld Natuurfonds één van de projecten in Indonesië. Inmiddels heeft de Leidenaar al 2631,61 euro opgehaald.

Het plan was om een jaar weg te blijven, maar is hij pas na 2,5 jaar teruggekomen. Dit komt omdat hij niet elke dag gefietst heeft. Hij wilde meer van de landen zien. Van Huut vond Iran het mooiste land. De mensen waren vriendelijk, behulpzaam en er was veel te zien. China vond hij minder leuk. De mensen waren heel gesloten. Hij viel een beetje buiten de mensen.

Van Huut voelde zich niet heel erg eenzaam tijdens zijn reis, omdat hij veel mensen heeft ontmoet. Hij heeft twee maanden lang samen kunnen fietsen met een andere reiziger. Door samen te fietsen konden ze elkaar motiveren.

Op dit moment is Van Huut in Nederland om zijn familie te bezoeken. Hij is wel van plan om weer terug te gaan en is al bezig met het regelen van een visum. Hoe lang zijn reis nog duurt durft hij niet te voorspellen.

Het is mogelijk om Koen van Huut te volgen via zijn eigen site. Op de website is meer informatie te vinden over de reis. Ook is het mogelijk om een bedrag te doneren.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×