(Foto: Chris de Waard).

Leiden krijgt vier minibossen

De gemeente Leiden is samen met elf andere gemeenten door het IVN geselecteerd als partnergemeente voor de aanleg van Tiny Forests in de stad. Samen met de stad worden de minibossen de komende twee jaar aangelegd. Park Kweeklust is één van de locaties, de andere drie plekken in de stad worden nog gekozen.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Een minibos in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving, kan water opvangen tijdens hevige regenbuien, zorgt voor verkoeling op warme dagen en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar. Leiden gaat vier Tiny Forests aanleggen.

Groen in de stad is heel belangrijk, zeker voor een dichtbebouwde stad als Leiden. Wethouder Martine Leewis (Duurzaamheid): “Deze zomer heeft ons geleerd hoe belangrijk groen in de stad is. Meer groen zorgt voor verkoeling en houdt water vast. Ik ben ontzettend blij dat Leiden één van de eerste twaalf gemeenten is die samen met het IVN Tiny Forests kunnen aanleggen.”

Park Kweeklust is één van de locaties voor een Tiny Forest. De gemeente Leiden heeft ook andere locaties in de stad op het oog. In overleg met het IVN wordt gekozen op welke plekken de andere drie minibossen komen.

Deelname aan het programma van IVN door de gemeente Leiden was een aantal maanden geleden een voorstel van de Partij voor de Dieren.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Tiny Forest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×