(Foto: de Sleutels, via Twitter).

Eerstejaars Quinten doen maatschappelijke klussen

Een groep eerstejaars studenten van Quintus doet via Stichting Present een aantal vrijwilligersprojecten in Leiden. Ongeveer 100 studenten gaan op veertien verschillende plaatsen maatschappelijke projecten uitvoeren, zoals wandelen met ouderen en het schilderen van een woning voor een man met autisme. Naast deze kleinere projecten is er ook een golftoernooi georganiseerd. Ook hier zullen de studenten bij aanwezig zijn.

De maatschappelijke inzet is al jaren een onderdeel van de kennismaking. Volgens Quintus voorzitter Christiaan van Buchem is dat een goede manier om Leiden en omgeving te leren kennen: “De reden dat wij dit elk jaar doen, is om onze nieuwe leden bij de stad te betrekken. Wij zijn van mening dat wij, net zo goed als andere inwoners van Leiden, ons steentje bij moeten dragen. Het leuke aan de samenwerking met Stichting Present is dat de vrijwilligers op een heel persoonlijke manier betrokken raken bij de mensen die zij helpen. Dit zorgt ervoor dat je echt merkt dat je iets terug geeft aan de maatschappij. Door onze eerstejaarsstudenten dit vanaf het begin mee te geven, nemen zij dit hopelijk mee in de rest van hun studententijd.”

Ook projectcoördinator Doortje van Helden van de Stichting Present Leiden is blij dat Quintus ook dit jaar samen met Stichting Present projecten wilt organiseren: “Bij Stichting Present staat de ontmoeting met de ander voorop. Het doen van een klus, of het mogelijk maken van een uitje is daar een prachtig middel voor. Het blijft mooi om te zien dat totaal verschillende werelden tijdens zo’n project samenkomen. En dat er vaak meer overeenkomsten zijn dan van tevoren was bedacht.”

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×