(Archieffoto: Sleutelstad).

Programma Rembrandtjaar onthuld

In het kader van de 350ste sterfdag van Rembrandt vindt in 2019 het Rembrandtjaar plaats. Daarvan werd op de Uitmarkt in Amsterdam afgelopen weekend het programma gepresenteerd. Naast Museum De Lakenhal in Leiden, zullen ook het Fries Museum, Het Mauritshuis, Museum Het Rembrandthuis en Het Rijksmuseum hier het komende jaar veel aandacht aan besteden.

De schilder Rembrandt is in Leiden geboren en heeft hier leren schilderen. Daarom wordt ook in Leiden veel aandacht aan de Hollandse meester besteed. De Lakenhal toont vanaf de heropening een vaste expositie met als onderdeel ‘Rembrandt & De Gouden Eeuw’. Vanaf het najaar wordt extra aandacht besteed aan de ‘Jonge Rembrandt’, een expositie waarin de eerste tien jaar van zijn meesterschap en ontwikkeling als schilder belicht wordt.

Christiaan Vogelaar, conservator oude kunst van Museum De Lakenhal, vertelt over de internationale werken die in dit kader voor het eerst terug naar Leiden komen. Eén hiervan is bijvoorbeeld een mooie, temperamentvolle samenwerking van Rembrandt met leerling Gerrit Dou, afkomstig uit Los Angeles. Ook komt er volgens Vogelaar een nog onontdekt werk van Rembrandt naar Leiden. De Lakenhal liet eerder vandaag weten dat dit nieuws nog wat voorbarig is.

Carla Enters ging namens sleutelstad naar de Uitmarkt in Amsterdam waar het programma van het Rembrandt jaar werd gepresenteerd. Ze sprak daar met Minke Schat en Christiaan Vogelaar van Museum De lakenhal, Lidewij de Koekkoek van het Rembrandthuis en Rouke van de Hoek van het Fries Museum.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×