Het plan voor drie woontorens langs de Willem de Zwijgerlaan wordt op 11 september gepresenteerd aan de buurt. (Impressie: Powerhouse Company).

Ontwikkelaar werkt aan plan supertoren van honderdvijftien meter langs Willem de Zwijgerlaan

LEAD. Zo het een nieuw bouwplan dat de Rotterdamse projectontwikkelaar Real Estate Development Company (RED Company) heeft gemaakt voor de plek aan de Willem de Zwijgerlaan in Leiden waar nu nog het verouderde KPN kantoor staat. Ook het terrein van het naastgelegen uitvaartcentrum Monuta hoort tot het plangebied. Het ontwerp bestaat uit drie ranke torens die oplopen van zestig tot honderdvijftien meter hoog.

Op 11 september organiseren RED Company en de gemeente een publieksbijeenkomst in Het Gebouw aan het Arubapad. Daar worden de plannen voor het nieuwe woningbouwproject aan de buurt voorgelegd. LEAD wordt volgens de ontwikkelaar toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Met een mix van woningen in het sociale, midden en luxe segment. Het ontwerp sluit daarbij volgens REDC goed aan bij de bestaande hoogbouw in de directe omgeving.

Partner Niels Jansen van RED Company is erg¬†enthousiast over de plannen: “We hebben flink de tijd genomen om alles goed uit te zoeken zodat we een goed plan voor iedereen konden maken.” Verder wil hij nog niet veel kwijt over het project: “We willen echt eerst met de buurt praten.”

Als de torens er daadwerkelijk komen, wordt dit het toekomstbeeld. Links bovenaan de ‘Lubatoren’. (Impressie: Powerhouse Company).

Leiden Maatschappij Politiek LEAD


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×