Op veld 2 van DoCoS ligt nu nog natuurgras. (Foto: Arjan van Empel).

Nieuw kunstgrasveld voor DoCoS en DIOK in zicht

Naar verwachting gaat de gemeente Leiden in de week van 10 september beginnen met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld op het terrein van voetbalvereniging DoCoS in sportpark De Morsch. Het natuurgras op veld 2 wordt dan vervangen door een duurzame kunstgrasvariant. Ook de naastgelegen rugbyvereniging DIOK kan gebruik gaan maken van het veld. Met het extra kunstgrasveld kunnen beide clubs het groeiende ledenaantal opvangen enĀ trainings- en wedstrijdcapaciteit uitbreiden.

Naast het vervangen van het veld, wordt er ook nieuwe LED-verlichting bij het veld aangelegd en worden er nieuwe kleedkamers geplaatst. De eerder ingetekende brug naar het terrein van DIOK bleek overbodig, waardoor er geld overbleef om ook extra grote rugbykleedkamers te realiseren.

Volgens de planning kunnen het veld, de verlichting en de kleedkamers medio november in gebruik worden genomen. Tijdens de werkzaamheden maakt DoCoS gebruik van de kunstgrasvelden van de vorig jaar gestopte vereniging GOL Sport aan de Boshuizerkade en de nieuwe fusieclub Sporting Leiden, welke ook in Sportpark De Morsch is gevestigd.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×