(foto's: Gerry van Bakel)

Vakantie weer voorbij, leerlingen veilig naar school

Afgelopen maandag zijn de basisscholen in de Leidse regio weer open gegaan. Elk jaar vragen gemeenten, scholen en Veilig Verkeer Nederland aandacht voor veiligheid in het verkeer. Vooral in de eerste weken na de schoolvakantie gebeuren er veel ongelukken. Op de Gevers Deynootschool in Voorschoten zetten ze vandaag een bellenblaasoffensief in.

Na zes weken zomervakantie moeten kinderen weer een beetje wennen aan de dagelijkse gang naar school. En om vooral automobilisten, scooter- en brommerrijders en fietsers te attenderen op de uitbreiding van de ochtendspits vragen schooldirecteur Edith Fintelman van de Protestant Christelijke basisschool Gevers Deynoot en de wethouder Verkeer en Veiligheid (en Onderwijs) Monique Lamers om extra op te letten.

Om half negen staan alle kinderen op het schoolplein, gewapend met een flesje bellenblaas. Wethouder Monique Lamers spreekt de kinderen en de aanwezige ouders kort toe. Achter haar staan wat achtstegroepers die een spandoek met de bekende slogan ‘De scholen zijn weer begonnen’ omhoog houden. Na het aftellen mogen alle kinderen tegelijk gaan bellenblazen.

De ouders en grootouders die vandaag hun kinderen afleveren op het schoolplein zijn tevreden over de verkeersveiligheid rondom de school aan het Burgemeester van der Haarplein.

Gerry van Bakel in gesprek met Willemijn, Jan Luiten en Astrid van der Helm die hun (klein)kinderen naar school brengen.

Directeur Edith Fintelman vertelt dat de school meer doet dan alleen het fietsexamen in groep 7. En alhoewel ze niet ontevreden is over de verkeersveiligheid, heeft ze nog wel wat aandachtspunten aangaande het parkeerterrein bij de school en de adviserende verkeersborden die meer verwarring zaaien dan problemen oplossen. Voor wethouder Monique Lamers is het duidelijk dat de gemeente een eigen taak heeft. Niet alleen met deze jaarlijkse campagne, maar ook door ervoor te zorgen dat er veilige routes naar school zijn voor de kinderen.

Gerry van Bakel in gesprek met Edith Fintelman (Gevers Deynootschool) en Monique Lamers (wethouder Voorschoten).

Advertentie

Maatschappij Onderwijs Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×