Vier prijswinnaars met hun unieke schoenen (foto's: Emile van Aelst)

Kinderen winnen schoenen met eigen ontwerp

Een eigen unieke schoen in jouw lievelingskleuren. Voor vier kinderen kwam die droom woensdagmiddag uit in kinderschoenenwinkel Oerlemans. Toen ze onlangs een paar schoenen kochten, kregen ze een kleurplaat mee en de opdracht: Leef je uit, ontwerp jouw schoen.

Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Eigenaar Ronald Oerlemans kreeg 85 inzendingen. Oorspronkelijk was het idee om twee prijswinnaars te kiezen, maar dat werden er vier. En het grote succes zorgt er ook voor dat Ronald OerlemansĀ  al nadenkt over een vervolg.

Gerry van Bakel in gesprek met eigenaar Ronald Oerlemans.

Schoenenfabrikant die de schoenen zou gaan maken kwam langs om samen met Oerlemans de winnaars uit te kiezen. Daarna moesten de schoenen nog gemaakt worden, maar eindelijk was het zover.

Vier enigszins zenuwachtige winnaars verzamelden zich in de winkel om eindelijk hun schoen in het echt te zien en aan te passen. Allemaal zo trots als een pauw. Voorlopig doen Sophie, Lukas, Kyan en Judith geen andere schoenen meer aan. Sophie heeft verschillende soorten blauw voor haar schoenen gekozen, want dat is haar lievelingskleur. Ronald Oerlemans weet nu al te vertellen dat dit de nieuwe modekleuren worden.

Gerry van Bakel in gesprek met winnares Sophie.

Judith heeft niet echt een lievelingskleur en dat is goed te zien aan haar ontwerp waar alle kleuren van de regenboog in terug komen.

Gerry van Bakel in gesprek met winnares Judith.

Kyan is nog half beduusd dat hij iets heeft gewonnen en dan nog zulke mooie schoenen. Hij denkt niet dat hij zijn nieuwe schoenen in bed aanhoudt, maar voorlopig doet hij ze toch niet meer uit.

Gerry van Bakel in gesprek met winnaar Kyan.

Kinderschoenenwinkel Oerlemans is gevestigd op de Hogewoerd 31 in Leiden.

Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×