(Foto's: Martine van Schaik).

Onrust bij kap bomen aan Vlietweg

In opdracht van het Zuid-Hollands Landschap is gisteren een essenbosje bij de Vlietweg gekapt zonder dat daarvoor een vergunning was aangevraagd. Ook omwonenden waren niet op de hoogte gesteld van de rigoureuze kap. Fractievoorzitter Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren wil nu dat de gekapte bomen worden gecompenseerd door herplant of een storting in het bomenfonds van de gemeente Leiden. Het Zuid-Hollands Landschap laat weten dat er geen sprake is van illegale kap, omdat er voor de werkzaamheden geen vergunning nodig is volgens de Leidse Bomenverordening.

Chris de Waard sprak met fractievoorzitter Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren over de kap.

Volgens het Zuid-Hollands Landschap waren de bomen aangetast door de Essentakziekte, waarbij takken van de zieke boom afvallen. Waarschijnlijk valt een groot deel van alle Essen in Nederland uiteindelijk ten prooi aan deze zeer besmettelijke ziekte. Het vaststellen van de ziekte bij de bomen aan de Vlietweg is middels een visuele inspectie gebeurd door een boswachter van het Zuid-Hollands Landschap, heeft die organisatie aan fractievoorzitter Van Schaik laten weten.

 

 

 

 

Duurzaamheid Leiden Politiek essentakziekte


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×