Aanleg Singelparkbruggen mogelijk vertraagd door faillissement staalbouwer

De gemeente Leiden meldt een tegenslag bij de aanleg van de Singelparkbruggen. Hoewel de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg al zijn gestart, moet de aanleg van de eerste brug mogelijk worden uitgesteld. Dat komt doordat bruggenbouwer Staalbouw Weelde op 28 augustus failliet is verklaard. Het is nog niet bekend of en hoeveel dit de bouw van de bruggen zal vertragen. Aannemer Dura Vermeer werkt momenteel aan een oplossing.

De kademuur bij de Groenhazengracht wordt in de maanden oktober tot en met december vernieuwd. Aansluitend zou de Aeldisbrug over de Groenhazengracht, die het Rembrandtpark met het Arsenaalplein gaat verbinden, worden aangelegd. Volgens de oorspronkelijke planning zouden de bruggen voor de zomer van 2019 klaar zijn.

Singelparkbruggen
Door de aanleg van de zes voetgangersbruggen ontstaat een logische, aaneengesloten wandelroute van zes kilometer door het Singelpark. De bruggen verbinden de verschillende parkdelen en versterken de identiteit, uitstraling en herkenbaarheid van het Singelpark. De bruggen zijn uitgevoerd in Cortenstaal en RVS. De namen van de bruggen zijn de uitkomst van een namenwedstrijd, waaraan iedereen kon meedoen. De wedstrijd werd georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Singelpark.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×