100.000 handtekeningen voor kinderpardon

Burgerbeweging ‘DeGoedeZaak’ biedt woensdag aan leden van de Tweede Kamer 100.000 handtekeningen aan  die zijn opgehaald met 160 lokale campagnes rond de petitie ‘Ze zijn al thuis‘ waarmee wordt opgeroepen om tot een humaan kinderpardon te komen voor de circa vierhonderd kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn.

Directeur Jurjen van den Bergh van De goedeZaak: “Het drama en gesol rond Lili en Howick moet echt de laatste keer zijn geweest. ChristenUnie en D66 wisten nu op het laatste moment de juiste beslissing af te dwingen. Het is bekend dat zij al jarenlang voorstander zijn van een humaan kinderpardon. Laten ze dat kinderpardon alsnog regelen, om Lili en Howick-taferelen te voorkomen.”

Ook in Leiden werd online een lokale actie gevoerd waarin burgemeester Lenferink en de gemeenteraadsleden worden opgeroepen om Leiden uit te roepen tot kinderpardongemeente. In de Leidse regio heeft alleen Zoeterwoude ook een eigen online petitie.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×