PLNT vergroent buurt

1

PLNT Leiden centre for innovation and enterpreneurship heeft op woendag 29 augustus en maandag 10 september heeft samen met studenten, startups uit het pand en bewoners uit de buurt Noordvest de  geveltuinen om haar pand aan de Langegracht 70 beplant. Met het vergroenen van dit deel van de Singelparkroute is een eerste stap gezet in het vergroenen van het pand en de verbinding met de buurt versterkt.

Het gebouw van PLNT aan de Langegracht ligt op het nog niet doorgaanbare deel van het Singelpark naast de Energiecentrale. In samenwerking met landschapsontwerper Michelle de Roo is gekozen voor een biodiverse en bijvriendelijke invulling. In totaal zijn er meer dan 400 planten geplant. Met deze invulling draagt het bij aan het opvangen en vasthouden van regenwater, verbeteren van luchtkwaliteit, het aangezicht van het pand en de sociale cohesie. Een win-win op alle fronten.

Verbinding met omgeving
Het vergroenen van dit deel van Noordvest kon rekenen op groot enthousiasme uit alle hoeken van de buurt. Een diverse groep heeft tijdens twee plantdagen collectief de handen uit de mouwen gestoken om de planten in de aarde te zetten. Aanwezig waren onder andere studenten en startups uit de PLNT-community, de Nieuwe Energie, het Singelpark, Leiden University Green Office, Technolab, omwonenden en de wijkvereniging.

Toekomstplannen
Het aanleggen van de geveltuinen rond Langegracht 70 staat niet op zich maar is onderdeel van een grotere ambitie. PLNT werkt namelijk ook aan het realiseren van een innovatieve en educatieve daktuin. Komend jaar wordt daarvoor op het dak van het gebouw een (proef-) daktuin en testruimte gecreëerd, vol innovatieve én technische oplossingen voor modern stedelijk leven.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

1 reactie

  1. Wel jammer dat de gemeente momenteel een particulier bedrijf uit de groene hoek, mooie geveltuintjes met
    jarenlang gekoesterde kruiden die een ecologische waarde hebben met betrekking tot de door de gemeente zo gewilde biodiversiteit, zoals voor het aantrekken van bijen en vlinders, tussen straatsteen – en tegelvoegen doodleuk dood laat stomen.

Je bent nu offline