Regionale steun 333-meter ijsbaan smelt weg: Alphen aan den Rijn haakt af

De gemeente Alphen aan den Rijn betaalt niet mee aan de 333-meter ijsbaan in de nieuwe Leidse schaatshal. Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat er een streep kan worden getrokken door het plan om de geplande 250-meter baan uit te breiden. Daarvoor moet voor 1 oktober 2018 een aanvullend bedrag van 3,2 miljoen worden opgehaald. Een groot deel daarvan moet uit de regiogemeenten komen die ook gebruik maken van het Leidse ijs. Alphen stond ingepland voor 683.000 euro.

Reanne van Kleef sprak vlak nadat het nieuws bekend werd met de Leidse sportwethouder Paul Dirkse.

De Leidse sportwethouder Paul Dirkse is teleurgesteld met het nieuws. Op de vraag of er nu definitief een streep door de 333-meter baan kan antwoordt hij: “Het is nog geen 1 oktober, dus dat kan ik nog niet zeggen. Maar het wordt nu wel heel erg lastig.”  Alleen de gemeente Katwijk moet nu nog laten weten of ze wel of niet willen meebetalen aan de langere ijsbaan. Eerder werd al bekend dat Zoeterwoude, Teylingen en Kaag en Braassem wel een bijdrage doen. Oegstgeest ziet daar net als Noordwijk en Alphen van af.

Alles of niets
Voorzitter Jos Arts van Schaatshal Leiden laat aan Sleutelstad weten dat zij gewoon doorgaan met de acties zoals de 333loterij om genoeg geld in te zamelen. “Het is alles of niets!”

Wethouder Dirkse blijft positief gestemd over de ijsbaan. “Dit was een hele mooie kans en dat heb ik mijn collega’s in de regio ook verteld. Maar ik ben wel blij dat de ijssport in Leiden met de komst van de 250-meter baan hoe dan ook is gered en we moeten niet vergeten dat er straks toch zestig procent meer ijs in Leiden ligt dan nu.” Het is de bedoeling dat de nieuwe schaatshal aan de Voorschoterweg in Leiden in 2021 gereed is.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Sport Voorschoten Zoeterwoude 333 meter ijsbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×