(Foto's: Chris de Waard).

Kunstroute Leiden trekt ruim vijfduizend bezoekers

Afgelopen weekend stond Leiden in het teken van de jaarlijkse Kunstroute. Voor de 24e keer kregen bezoekers een kijkje achter de schermen bij professionele Leidse kunstenaars en kunstorganisaties. Organisator Museum De Lakenhal kijkt terug op een zeer geslaagde editie, die door ruim vijfduizend mensen werd bezocht.

Verspreid over 76 locaties konden geïnteresseerden 155 Leidse kunstenaars (ateliers), galeries en kunstenaarsinitiatieven bezoeken. De kunstenaars waren het hele weekend aanwezig om toelichting te geven op hun werk. De jaarlijkse route voerde naast beeldende kunst in alle soorten en maten ook langs een aantal primeurs, waarvan het kunstproject Lichaamsbeeld van kunstenaar Roos Tulen het meest in het oog sprong. Op het Pieterskerkhof, voor de deur van het startpunt toonde Tulen 20 foto’s op groot formaat die verschillende fotografen maakten van ‘haar lichaam als sculptuur’.

In verband met de restauratie en uitbreiding van Museum De Lakenhal was het startpunt van de jaarlijkse route dit jaar bij Old School. Tijdens de officiële opening van de Kunstroute werd daar afgelopen zaterdag ook de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs uitgereikt aan Alexandra Hunts.

Vanuit het startpunt trokken bezoekers verder naar de andere locaties. Twee nieuwe -allebei tijdelijke- locaties dit jaar waren Liquid Society op de Hoge Morsweg en Red Carpet Lounge op de Stationsweg. Levendige plekken waar een mix van beeldende kunst, wetenschap, film en evenementen te bezoeken waren.

Directeur Meta Knol van de Lakenhal blikte bij de opening van de Kunstroute Leiden al even vooruit naar 2019. Dat wordt de 25e editie georganiseerd en is ook ‘haar’ museum weer open en kan de start van de kunstroute in het vernieuwde museum plaatsvinden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×