(foto: GrilloCapoeira PR)

Capoeira, een mooie mix van dans, acrobatiek en vechtsport

Dansen, springen, zingen en een beetje vechten. Capoeira is een totaalbeleving. Van oorsprong uit Brazilië, maar ook in Nederland aan een opmars bezig. Wie eenmaal is gegrepen door de capoeira-koorts laat het niet meer los. Jurian Sapoetra schoof aan bij Sport071 om te vertellen waarom capoeira zo leuk is om te doen.

Capoeira is 300 jaar geleden ontstaan in Brazilië in de gemeenschap van mensen die door de slavenhandel vanuit verschillende delen van Afrika daarheen waren gebracht. In die culturele smeltkroes ontstond een spelvorm die het midden hield tussen vechtsport en danskunst, begeleid door diverse percussie-instrumenten en ritmisch handgeklap. Nog steeds wordt capoeira gespeeld in een kring van omstanders die zingen, klappen en percussie-instrumenten bespelen.

In oktober kun je de hele maand gratis kennismaken met capoeira tijdens de introductielessen die gegeven worden in de gymzaal aan de Eerste Leidsche Schoolvereniging op de PC Hooftlaan.

Jurian Sapoetra in gesprek met presentator Gerry van Bakel tijdens Sport071.

Wie meer wil weten over capoeira kan contact opnemen met Jurian via de website van Grilo Capoeira.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×