Maquette Hundertwassergebouw Swetterhage (foto: PR Swetterhage/Gemiva-SVG)

Swetterhage zoekt sponsors Hundertwassergebouw voor dagbesteding

Veel kleuren, organische vormen, een gebouw van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser maakt je vrolijk en dat is wat Swetterhage graag wil voor haar bewoners. Het nieuw te bouwen dagbestedingsgebouw wordt dan ook ontworpen naar een idee van Hundertwasser. Maar daar is wel wat extra geld voor nodig.

Een nieuw gebouw voor dagbesteding komt er in ieder geval, maar het bedrag inde begroting is niet genoeg voor het sprookjesachtige pand dat de mensen van Swetterhage graag willen bouwen en dus zijn ze op zoek naar extra geld. Er worden sponsoren en donateurs gezocht en de bewoners van Swetterhage steken ook zelf de handen uit de mouwen.

Zondag 30 september is er een soort open huis op het terrein van Swetterhage, een woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. En als je een hond hebt, neem die vooral mee. Voor de prijs van 5 euro kun je je trouwe viervoeter lekker laten wassen. De opbrengst is voor het Hundertwassergebouw. Verder is er van alles te koop dat door de bewoners van Swetterhage is gemaakt. En je kunt meteen zien waar de spade voor het nieuwe gebouw in het voorjaar van 2019 de grond in moet gaan.

Sandra Larsen en Nicole Rijnsburger van Swetterhage in gesprek met Nieuws071-presentator Gerry van Bakel.

Zondag 30 september kun je van 11.00 tot 14.00 terecht voor het honden wassen en nog veel meer. Swetterhage is gevestigd aan de Blankaartweg 2 in Zoeterwoude. Aanmelden is niet nodig.

Maatschappij Zoeterwoude hundertwassergebouw


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×